مهارت های ارتباطی برای موفقیت در محل کار
امکان برقراری ارتباط موثر برای موفقیت با همکاران و کارمندان مهم است،این مهارت های ارتباطی به شما در استخدام، ارتقاء در کار خودتان کمک می کند.
مهم نیست که در کدام صنعت کار می کنید. کارگران در عصر دیجیتال باید بدانند که چگونه بطور مؤثر پیام ها را بصورت حضوری و همچنین از طریق تلفن، ایمیل و رسانه های اجتماعی انتقال دهند.
۱۰ مهارت برتر ارتباطی
اینها برخی از مهارتهای برتر ارتباطی است که استخدام کنندگان و مدیران استخدام می خواهند در رزومه شما ببینند. این مهارت ها را برجسته کنید و در مصاحبه های شغلی آنها را نشان دهید و تصور اولیه کاملی داشته باشید. پس از استخدام، به پیشرفت این مهارت ها ادامه دهید و رئیس، هم تیمی ها و مشتری های خود را تحت تأثیر قرار دهید.
۱. گوش دادن
شنونده خوب بودن یکی از بهترین راهها برای برقراری ارتباط خوب است. هیچ کس دوست ندارد با کسی ارتباط برقرار کند که فقط به گذاشتن دو ریال روی ریال های خود اهمیت می دهد و وقت لازم برای گوش دادن به شخص دیگر را ندارد. اگر شنونده خوبی نباشید، درک آنچه از شما خواسته می شود انجام دهید دشوار خواهد بود. برای تمرین گوش دادن فعال وقت بگذارید. گوش دادن فعال شامل توجه دقیق به آنچه شخص دیگری می گوید، پرسیدن سؤالات شفاف، و تکرار آنچه شخص می گوید برای اطمینان از درک “آنچه شما می گویید …” است. از طریق گوش دادن فعال، می توانید درک کنید که شخص دیگر چه چیزی را می خواهد بگوید و می توانید پاسخ مناسب را ارائه دهید.
۲. ارتباطات غیر کلامی
زبان بدن، تماس چشمی، حرکات دست و صدای شما، پیامی را که می خواهید منتقل کنید رنگ آمیزی می کند. یک موضع باز و آرام و یک لحن دوستانه باعث می شود تا مشتاق به نظر برسید و دیگران را ترغیب کنید تا با شما صحبت کنند. تماس چشمی نیز مهم است. به چشم طرف مقابل نگاه کنید تا نشان دهید که شما روی آنها و گفتگو متمرکز هستید. (به مدت طولانی ذل نزنید). همچنین، هنگام صحبت، به علائم غیر کلامی طرف مقابل هم توجه کنید. غالباً، نشانه های غیر کلامی چگونگی احساس یک شخص را نشان می دهد. به عنوان مثال، اگر شخص به چشمان شما نگاه نمی کند، ممکن است احساس خوبی نسبت به شما نداشته باشد یا حقیقت را پنهان می کند.
۳. وضوح و نتیجه گیری
ارتباط کلامی خوب به معنای “کافی گفتن” است. بیش از حد صحبت نکنید. سعی کنید پیام خود را با حداکثر چند کلمه ممکن منتقل کنید. آنچه را که می خواهید به صورت واضح و مستقیم بگویید، خواه از طریق تلفن یا از طریق ایمیل یا صحبت روردرو باشد.
نکته: قبل از گفتن آنچه که می خواهید بگویید، فکر کنید. این به شما کمک می کند تا از صحبت بیش از حد یا سردرگمی مخاطبان خود دوری کنید.
۴- دوستی
با یک لحن دوستانه و یک لبخند، همکاران خود را ترغیب می کنید تا با شما ارتباط برقرار کنند. مهم است که ارتباطات محل کار خود، مودب باشید. البته این موضوع هم در ارتباطات رو در رو و هم به صورت مکتوب اهمیت دارد. ایمیل های خود را به همکاران و یا کارمندان شخصی سازی کنید. یک پیام ” امیدوارم که همه شما یک آخر هفته خوب داشته باشید ” در شروع یک ایمیل می تواند پیام را شخصی سازی کند و باعث می شود گیرنده احساس قدردانی کند.
۵- اعتماد به نفس
مهم است که در تعامل خود با دیگران اطمینان و اعتمادبه نفس داشته باشید. اعتماد به نفس نشان می دهد که به آنچه می گویید اعتقاد دارید و پیرو آن هستید. اعتماد به نفس می تواند به سادگی برقراری تماس چشمی یا استفاده از لحن محکم اما دوستانه باشد.
۶. همدلی
استفاده از عباراتی به عنوان “می فهمم از کجا می آیی” نشان می دهد که به صحبت دیگران گوش داده و به نظرات آنها احترام می گذارید. گوش دادن فعال همدلی را آسانتر می کند. نکته مهم: وقتی با یک کارفرما ، همکار یا کارمند مخالف هستید، مهم است که آنها را درک کنید و به دیدگاه شان احترام بگذارید.
۷. ذهن آگاهی آزاد
یک ارتباط دهنده خوب باید با یک ذهنیت انعطاف پذیر و گشاده وارد هر مکالمه شود. پذیرای شندیدن باشید و دیدگاه اشخاص دیگر را درک کنید. حتی با افرادی که مخالف هستید سعی کنید با آگاهی مکالمات صادقانه و پربارتری داشته باشید.
۸. احترام بگذارید
اگر احترام به آنها و عقاید آنها را ابراز کنید، مردم در برقراری ارتباط با شما راحت تر خواهند بود. اقدامات ساده مانند استفاده از نام شخص، برقراری تماس چشمی و گوش دادن فعال هنگام صحبت باعث می شود فرد احساس قدردانی کند. در تماس تلفنی، از حواس پرتی بپرهیزید و بر مکالمه متمرکز شوید. با صرف وقت برای نگارش پیام، احترام را از طریق ایمیل ارسال کنید. اگر یک نامه الکترونیکی نوشته شده و گیج کننده ارسال کنید، گیرنده فکر می کند که شما به اندازه کافی برای برقرار ارتباط با او احترام نمی گذارید.
۹. بازخورد
توانایی ارائه و بازخورد مناسب، یک مهارت ارتباطی مهم است. مدیران و سرپرستان باید به طور مداوم به دنبال راه هایی باشند تا بازخوردهای سازنده را به کارمندان ارائه دهند، خواه از طریق ایمیل، تماس تلفنی و … نکته: ارائه بازخورد شامل تحسین نیز می شود – چیزی به سادگی گفتن “کارت خوب بود” یا “از مراقبت شما متشکرم” به یک کارمند، می تواند انگیزه را بسیار افزایش دهد. به همین ترتیب، شما هم باید قادر به پذیرش و حتی تشویق بازخورد دیگران باشید. در صورت عدم اطمینان از مسئله، به بازخوردهایی که به شما داده می شود گوش دهید، سؤالات روشن بپرسید و برای اجرای بازخورد تلاش کنید.
۱۰. چیدن سناریوی مناسب
یک مهارت مهم ارتباطی این است که به سادگی بدانید از چه شکلی از ارتباطات استفاده کنید. به عنوان مثال، برخی مکالمات جدی (اخراج ، استعفا ، تغییر در حقوق و غیره) تقریباً همیشه به بهترین وجه به صورت حضوری انجام می شود. همچنین باید در مورد شخصی که مایل به صحبت کردن هستید فکر کنید، اگر این افراد بسیار سرشان شلوغ است، ممکن است بخواهید پیام خود را از طریق ایمیل منتقل کنید. مردم از وسایل ارتباطی متفکرانه شما قدردانی می کنند و بیشتر به شما پاسخ مثبت می دهند.
چگونه مهارت های خود را متمایز کنیم؟
۱. مهارت های خود را با کار مطابقت دهید. لیست کار را تجزیه و تحلیل کنید، توجه ویژه ای به مهارت های سخت و نرم که در شرح وظایف شغلی برجسته هستند داشته باشید. سپس، رزومه خود را شخصی سازی کنید تا مطابق با نیازهای آنها باشد.
۲. خود را با سایر مهارتهای تقاضا همسو کنید. مهارت های نرم مانند، ارتباطات ممکن است در توضیحات شغلی مستقیم اشاره نشوند، اما هنوز هم برای مدیران استخدام بسیار مورد نظر هستند.
۳. از مصاحبه شغلی به نفع خود استفاده کنید. مصاحبه شغلی فرصتی را فراهم می کند تا به مدیر استخدام نشان دهید که شما مهارت های ارتباط کلامی لازم برای موفقیت در یک کار را دارید، نه اینکه فقط به آنها بگویید که انجام می دهید. برای مصاحبه خود را آماده کنید، از قبل تمرین کنید و قبل از پاسخ دادن به سؤالات آنها، از مکث نترسید – یا در صورت نیاز به توضیح دهید.
۴- وقتی کار را گرفتید متوقف نشوید. بعد از استخدام، می خواهید روی همکارانتان تأثیر ماندگار بگذارید؟ از مهارت های ارتباطی خود در محل کار استفاده کنید. حضور در جلسات شرکت یا صحبت با مشتریان، فرصت هایی را برای شما به وجود می آورد که مهارت های ارتباطی خود را نشان دهید.
اقدام های اساسی
مدیران استخدام بیش از مهارت های خاص شغلی می خواهند:
برای تحت تأثیر قرار دادن کارفرمایان، آماده باشید تا مهارتهای ارتباطی خود را نشان دهید.
این مهارت های نرم را در طول فرآیند برجسته کنید:
کلمات کلیدی مربوط به مهارت های ارتباطی شغلی خود را فرابگیرید و از آنها در رزومه خود استفاده کنید.
نمایش بده، نگو:
مصاحبه شغلی شانس شما برای اثبات این است که شما آنچه را در آن نمایش می دهید، دارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.