چگونه ارتباط موفق برقرار کنیم؟

ارتباط موقق، ارتباطی است که بتواند بین شما و شخصی که با آن تعامل می کنید یک گفتگوی خوب و نتیجه مؤثری داشته باشد. ارتباط پلی است بین شما و کسی که می خواهید برای شما کاری انجام دهد یا شما می خواهید به نحوی مؤثر و مطلوب، خواسته خودتان را مطرح کنید. از این رو ارتباط موفق، نقش بسیار مهمی در زندگی دارد.
ارتباطات امروزه
امروزه ارتباطات در دنیای کسب و کار و روایط اجتماعی حرف اول را می زند. کسانی که خوب بلدند ارتباط برقرار کنند، درآمد خوبی دارند، سریع کارشان را انجام می دهند و به نحو مؤثر با دیگران تعامل می کنند. خیلی از مواقع بدلیل عدم برقراری ارتباط درست، فرصت ویژ ه ای را از دست می دهیم. دلیل این امر آگاه نبودن به مهارت های ارتباطی است. برای هر اقدامی که شما می خواهید انجام دهید نیاز به برقراری ارتباط درست هستید. فروش خدمات، روابط زناشویی، ارتباط با فرزند و …
یکی از راههای فراگیری مهارت های ارتباطی، آموزش صحیح است. آموزش های درست از منابع درست به ما کمک می کند که مهارت های برقراری ارتباط موفق و مؤثر را یاد بگیریم. ما در وب سایت ارتباط موفق، در تلاش هستیم تا از منابع درست، اطلاعات مفیدی و ارزشمندی را ارائه نماییم.
یادگیری
یادگیری مهارت های ارتباطی در همه جنبه های زندگی ما تأثیرگذار است . از تربیت فرزند گرفته تا ارتباط زناشویی، از ارتباط با کارمند گرفته تا مدیر، از ارتباط به راننده تاکسی گرفته تا نگهبان شرکت و … اگر ما مهارت های ارتباطی را درست فراگرفته باشیم و ضرورت آن را در زندگی درک کنیم، شرایط روحی و روانی بهتری را خواهیم داشت.
اگر ما نتوانیم با همسر، فرزندانمون، کارمندان یا مدیر، راننده تاکسی، نگهبان شرکت و… ارتباط مؤثری برقرار کنیم، قاعدتاً کیفیت زندگی مطلوبی نخواهیم داشت و همواره دچار استرس و نگرانی هستیم. برای رسیدن به آرامش و زندگی بهتر، نیازمند برقراری ارتباط موفق و مؤثر با دیگران هستیم.
بی شک برقراری ارتباط، ارزشمندترین مهارتی است که هر شخصی می تواند داشته باشد. برقراری ارتباط، پیوند میان فکر و عمل است و این خود فرآیندی است سود آور.
شناخت مهارت های ارتباطی
ارتباط فراتر از روشی صرف برای انتقال افکار یا تبادل نظرهاست. ارتباط فرآیندی است که به مدد آن با دیگران تعامل می کنیم و اطلاعات ضروری را برای اداره زندگی روزمره خویش از آن به دست می آوریم. به علاوه، ارتباط است که به ما امکان می دهد بر اوضاع و احوال کاری خویش مسلط باشیم.
تعریف ارتباط
ارتباط عبارت است از فرآیند ارسال و دریافت پیام. با توجه به این تعریف هر ارتباطی مستلزم حضور دو یا چند نفر می باشد. هدف اصلی از برقراری ارتباط، انتقال پیام است. این پیام می تواند بصورت کلامی یا غیر کلامی منتقل شود. هر گونه اشکالی در انتقال پیام می تواند باعث اختلال در ارتباط گردد.
اهیمت ارتباط
برقراری ارتباط اولین ضورت یک زندگی اجتماعی است. ارتباط پدیده ای است که طی آن اطلاعات منتقل می گردد. اگر اطلاعات به نحوی انتقال یابد که در ذهن فرستنده و گیرنده، یک معنی واحد شکل بگیرد، می توان گفت ارتباط کامل بوده است. ارتباط موفق و مؤثر، لازمه رشد اجتماعی است.
هدف ارتباط
هدف اصلی هر ارتباط، انتقال صحیح و کامل معنی است. معنی یک مفهوم درونی است که در ذهن افراد جای دارد. عوامل متعدد فردی مانند فرهنگ، سطح تحصیلات، تجربیات، حالات عاطفی، توقعات و پیش فرض ها و غیره بر معنی ای که از اطلاعات دریافتی در ذهن فرد شکل می گیرد اثر می گذارد.
عناصر اصلی ارتباط
ارتباط شامل دو عنصر اصلی کلامی و غیرکلامی است. عناصر کلامی ارتباط شامل “محتوی کلام” و “فرآیند بیان” آن می گردد. این فرآیند شامل چگونگی شروع صحبت، نجوه جمله بندی، ملاحظات موقعیتی و چگونگی جمع بندی و ختم ارتباط می باشد. عناصر غیر کلامی ارتیاط تن صدا، آهنگ صدا، تماس چشمی، حالات چهره ای و… می باشد.
ارتباط از مؤلفه های اصلی زندگی اجتماعی است. مهارت برقراری ارتباط مؤثر یکی از مهم ترین عناصر سلامت روابط بین فردی به شمار می رود. از عوامل مؤثر در بهداشت روان انسان ها، توانایی برقراری ارتباط مناسب و مؤثر با دیگران است.
نتیجه گیری
در یک ارتباط موفق، اطلاعات شناختی و هیجانی به نحو صحیح بین انسانها جریان می یابد و موجب رشد فردی و اجتماعی می گردد. اگر بخواهیم برای فردی کار مثبت انجام دهیم باید نیازهای او را در نظر بگیریم. انسان ها نیاز دارند که افکار و احساسات خود را بیان نمایند و بدانند به آنها گوش فرا داده و جدی گرفته می شوند. ارتباط مناسب می تواند منبع مهمی از حمایت های خانوادگی و اجتماعی را برای فرد، فراهم آورد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.